Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 Γιώργος Πανσεληνάς και ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 Γρηγόρης Επιτροπάκης με την υποστήριξη του "Εργαστηρίου Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης" και του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου διοργανώνουν Διεπιστημονικό Εργαστηριακό Σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στο ειδικό εργαστήριο του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου την

31η Μαρτίου ώρα 17:30-21:30 και

1 Απριλίου ώρα 17:30-21:30

και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19 και ΠΕ04 του Ν. Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής Ιεράπετρας και Σητείας θα δοθεί η δυνατότητα -αποκλειστικά από αυτές τις περιοχές- να συμμετέχουν μόνο την Παρασκευή, εφόσον το επιθυμούν (Αυτό πρέπει να το δηλώσουν στην αίτηση).

 

Το εργαστήριο θα συντονίσει και διδάξει η κ. Χριστίνα Βολιώτη, Πτυχιούχος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με διπλωματική στην «Εισαγωγή Μαθητών στον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικών Ρομπότ (Lego Minstorms NXT)».

Tην Παρασκευή θα συμμετέχει ως εκπαιδευτής και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Πυρήνας WRO Hellas Αν. Κρήτης Γιάννης Πουλακάκης (1ο ΓΕΛ Σητείας).

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με μικρές ομάδες τριών εκπαιδευτικών, στους οποίους θα διατεθεί ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ (Lego Mindstorms NXT), το οποίο θα συναρμολογήσουν και θα προγραμματίσουν σε σειρά διεπιστημονικών εκπαιδευτικών εργασιών.

 

Σκοπό του εργαστηρίου αποτελεί η δια ζώσης εμπειρία (hands on) με την εκπαιδευτική ρομποτική και η ένταξή της ως εργαλείο Προγραμματισμού στα μαθήματα της Πληροφορικής και ως πλαίσιο μελέτης Φυσικών φαινομένων στα μαθήματα της Φυσικής. Γι? αυτό το λόγο, ο αριθμός της εκπαιδευτικής ομάδας θα είναι αυστηρά 21 εκπαιδευόμενοι (7 NXT) και θα προτιμηθούν μικτές ομάδες Πληροφορικού-Φυσικού που  υπηρετούν στο ίδιο σχολείο.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται και έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση έως την Δευτέρα 21 Μαρτίου.