Αρχική Δραστηριότητες Επίσκεψη μαθητών του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επίσκεψη μαθητών του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθεί ομάδα μαθητών από το Γενικό Λύκειο Σητείας μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Σταυρακάκη.

 

Ο κ. Σταυρακάκης, με καταγωγή από το νομό μας (Ιεράπετρα) απάντησε θετικά σε αίτημα μαθητών του Γενικού Λυκείου Σητείας, οι οποίοι υλοποιούσαν πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών. Στα πλαίσια του προγράμματος το οποίο υλοποίησε ο κ. Γιώργος Τσικαλάκης σε εκτός ωρών διδασκαλίας πρόγραμμα, μαθητές που επέλεξαν την επιπλέον αυτή δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη λειτουργία των θεσμών και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και πέρα από αυτό συζήτησαν θέματα που αφορούν την προσπάθεια των Ευρωπαϊκών λαών στην κοινή πορεία για πρόοδο και ανάπτυξη.

Στα παραπάνω πλαίσια κινούμενοι απηύθυναν αίτημα στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με καταγωγή από το Λασίθι κ. Σταυρακάκη Γιώργο, ο οποίος με τη σειρά του και μετά από προγραμματισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλε πρόσκληση στα παιδιά που παρακολούθησαν την επιπλέον αυτή δραστηριότητα όπως και το συνοδό τους να παρευρεθούν σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως και να λάβουν μέρος σε δημόσια συζήτηση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβάλλεται και από περιφερειακά κανάλια στην Ελλάδα.

Η αναγκαιότητα γνώσης των νέων της Ευρώπης για γνώση των δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός θεσμού που καθορίζει την καθημερινότητά μας αλλά και την πρόοδο που η χώρα μας είχε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα πρέπει να γίνει θεσμός στην εκπαίδευση και όλο και περισσότεροι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το οικοδόμημα αυτό των Ευρωπαϊκών λαών που για πάνω από 60 χρόνια καθορίζει την τύχη των λαών.

 
Greek Albanian Arabic Armenian Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Hungarian Icelandic Irish Italian Lithuanian Maltese Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian